Friday, December 17, 2010

Jumaat

awlnye aq bngun pg nie, xde la tdo awl sngt mlm tdi, mimpi ngarut tol mlm td, jd ank raja lak, hahaha lawak tol, per la...tpi bezz tol, dpt jer ape yg kte nak kan, pgi melancong jauh2, bezz la

Lepas solat trus gi lepak rooftop, awl pg, nak tgok sunrise, tpi xnmpak matahari, langit jer nmpak oren, tpi smart, sbb bngunan2 sumer kaler oren jer sumer,langit pun lawa jer bntuknyer, nnti sy tngkap gmbrnyer ye, nk bwak awk naek atas ni mmng xbleh pun..

Arini nk gi jmper pak lang, kt masjid negara, sbb die mmg kjew area situ, kt mahkamah k.l , then ptg gi ampang, kjew, msti penat balik nnti. papehal pun kne gi jgak, nk mkn per nnti,

Ok ckup la, blog, naruto, fantasy football, buku muke,hari pun nak panas, nk trun bawah, mkn roti canai, HAHAHA


p/s: the guy with the happiest smile like me

Tuesday, December 14, 2010

waiting for the end



[Mike]
This is not the end, this is not the beginning
Just a voice like a riot rocking every revision
But you listen to the tone and the violent rhythm
Though the words sound steady something's empty within them
We say yeah with fists flying up in the air
Like we're holding onto something that's invisible there
Cause we're living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it, forget it, let it all disappear

[Chester]
Waiting for the end to come
Wishing I had strength to stand
This is not what I had planned
It's out of my control
Flying at the speed of light
Thoughts were spinning in my head
So many things were left unsaid
It's hard to let you go

I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I want to do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got

Sitting in an empty room
Trying to forget the past
This was never meant to last
I wish it wasn't so

I know what it takes to move on
I know how it feels to lie
All I want to do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got

[Mike]
What was left when that fire was gone
I thought it felt right but that right was wrong
All caught up in the eye of the storm
And trying to figure out what it's like moving on
And I don't even know what kind of things I said
My mouth kept moving and my mind went dead
So I'm picking up the pieces, now where to begin
The hardest part of ending is starting again

[Chester]
All I want to do
Is trade this life for something new
Holding on to what I haven't got
I'm holding on to what I haven't got
I'm holding on to what I haven't got

[Mike]
This is not the end, this is not the beginning
Just a voice like a riot rocking every revision
But you listen to the tone and the violent rhythm
Though the words sound steady something's empty within them
We say yeah with fists flying up in the air
Like we're holding onto something that's invisible there
Cause we're living at the mercy of the pain and the fear
Until we dead it, forget it let it all disappear

p/s: seyes lagu ni btol2 bermakna wat aq


Friday, December 10, 2010

wake up.





arinie ade plan besar punyer,
plan ape? haaaa, yg itu kte nk taw


p/s : hup2 la jd ea, ready frodo, kau bleh

Tuesday, December 7, 2010

Futsal n UM


Gathering bdak2 asis, haha, adam plan ajk maen futsal, n dah set ngn team napi n pok nik, maen futsal kt challenger, m.ciknyer support sumer, so mmg bezz la mlm tu, smpi kne kjar p.guard la hahaha

' apek, saa'don, bunjal '




' Altimet, adam, afiq, ayoi, '


' Bro esfan '



lepas habes lepak esfan trus gerak UM, nk jmper bdak2 asis yg laen, smpi2 ketot jer yg jge yg laen sumer dah lelap,HAHAHAHA, tdo la cna, n jmper la sumer bdak2 asis yg ade, lepak la smpi mati, bler dah jmper kwan2 nie mcm2 la mnde berlaku, org ckp imposible is nothing la, HAHAHA, handstand yer qayum, :D

pak khalid "kte gerak pkul 8, tnggu kat atm"

janji pak khalid mmbuat kami gerak ke char kuew tiaw pkul 10pm,
janji khalid, HAHAHAHA




makan tepi jalan



nie khas utk nad


seyes sedap la mkn cnie, walaupun xbnyak mane, tpi sdap gler, yg nie wazien belanje aq, thankz wazien, mkn tepi jalan dalam hujan, xpenah lg rse kt mane2 cmnie, HAHAHA, pape hal bezz la lepak ngn koran sumer, sory xdpt follow korang gi snuker, aq penat sngt, sakit kaki aq dtg balik :0


p/s :
kwan2 mmng bezz, walaupun dah abes skolah tpi still lepak same2, aq hup same2 la kte cmnie smpi kjew, smpi dh ade family kan..

Thursday, December 2, 2010

18 tahun sudah








ARinie genap la umur aq 18 tahun 1 hari, maksudnyer besday aq smalam la. 1st December, mmng sronok la dah jd 18 nie, dah besar, abah ckap leh la dftar nk kawen, hahaha. Org yg 1st kli wish besday aq thun nie, angah, pkul 10:04 pm, mlm sebelum besday aq, die nk jdi org 1st gak, xkre mcm ner pun, die ckp

"x kira nk advance jgk sbb da ngntuk. HEPI BESDAY MY BELOVED BROTHER!! ingt ape yg belaku ada hikmahnye..yg pnting mcm mn kita nk handle pkr pkr baek @buruk tu in a +ve way. kena kuat dan lbh kuat. tetapkan mtlamat hidup n grap it. ayip da besar.. kejar ms dpn ayip k..dun think others n be strong enough. :-) "

n aq rse lepas die send nie msti die trus lelap, haha, thankz angh. angh mmng cmtu, die mmng peka, besday abah kedah pun die still ingt lg, even abh x ingt dah kt kami, Haihh, pg nie aq bngun awl gle, xpenah lak nk bngun awl2 cmnie, dpt msj awk mlm td sy trus lelap.

ucapan pertama skali secare live yg aq terima dr mama, mama peluk, slamat hari jadi ke-18, :D, 'comel la kan' then trus gi mndi, solat, trus kuar umh, jlan2 naek moto, sejuk, rse epy jer arinie xtaw nper, melalalk sorang la, xde org kan, sper nk kisah, hahaha
then balik umh, xtaw la nk wat per, plak dah. paper pun mama ajk breakfast dlu, lpas breakfast trus gi kedai beli barang2 mancing, pkul 12 ciap dah alatan sumer, tnggl nk gi mancing jer,

tghari mama xmsak, mama ajk mkn knduri, ingt besday nie ade lah masak specialnyer, hmmmm, xde pun, "mama xdpt masak la hari nie, ade meeting" katanya,
blik jer aq trus ambik barang2 sumer, ingt nk ajk afee, die xde lak, gi sorang jer la, dlm 10 batang pancing yg aq wat tu, aq test la 4 batang dlu, xsmpai setengh jam, 3 ekor ikan dpt, hebat x saya wak :D, hehehehe, tu jer la dpt ikannyer starting, lpas tu sejam bru dpt, hahaha seronoknyer mancing, tpi bosan gak klu xpdt ikan, tpi bler cll awk, xde la bosan dah, ckp telefon smbil gali cacing, lg hebat :D, ckit2 WOW, hahaahaha, blum habis aq mancing dah ade org nk beli ikan aq, bg jer la, lpas tu mncing aq masuk dlm lubuk pulak, tu yg name ikan tu alyaa :), haha, aq mengakhiri kempen memancing aq hari nie dgn 9 ekor la sume, yg mane ikan teakhir aq dpt pde pkul 6.35 ptg cmtu la, ikan keli.

Penat sngguh ingt mlm dpt la lepak, mama ajk gi dgr ceramah, ikut jer la, n aq taw mama xkan masak utk aq harinie, xper lah, nk wat cmner, slame nie sper yg masak utk aq tiap2 hri kan, xkan tetibe lak aq kesah klu mama xmasak, gi ceramah blik lewat, smpi dah pkul 12.30, aq msuk blik trus tdo, xsmpi setengh jam aq jge balik, mmpi hantu, mama ckp aq ngigau jerit2, tu la balik mancing td xbasuh kaki dlu, kan dh mmpi truk, n mama la teman aq tdo mlm tu, smpi pg.

Abes la cerita sepanjang besday aq, xde celebrate pun, just ade org yg wish kan, xksah la pe yg berlaku aq kne epy jgak tyme aq kne epy, tu sbb aq gi mancing,nk bgi epy kan, sy mnat sngt mancing sngt2 wak, dlu perkara yg sy almost wat lpas blik skolah kafa, mancing xpun mndi sungai, feveret tol, mmng seronok, lpas tu kne tngkap ngn mama, hahaha, ble mancing nie teringt lak zaman kecik2 dlu, xde masalh pun yg kte fikir, epy jer, cmtu la yg sy nk, epy slalu, even ade masalah, mcm angh ckp think +ve.




Lastly, sepatutnyr kte shared moment2 seronok kte ngn org laen, ngn org yg kte sayang, seronok ble tgok org kagum pe yg kte wat, ble org feel rse pe yg kte cerita, n org seronok ble ade ngn kte,HAHAHA, per la yg aq ngarut nie, btol la perasaan xmenentu la awk, dh 18 kan, matang la ckit frodo, pape hal pun epy besday utk diri aq, nk wish moga aq akan sentiasa epy smpi besday aq akan dtg. PEACEEEE



p/s : tahun nie xde jgak hadiah mcm thun lepas :-}

Thursday, November 25, 2010

Arinie Injured

Arghhh, bngun2 tdo xleh nk jejak sebelah kaki, nah solat pun duduk,fedup tol, mlm td pnyer hal la nie, maen futsal, dh injured, msti lame xleh maen nie, klu taw gi urut kt ukc. Mlm tdi ok lg, bleh la jalan, aduh... takut terseliuh je, slap2 leh kne cancer tulang, HUH, jgn2..hup cpat2 la sembuh. sng ckit nak fly nnti, hehe

p/s : org dengki aq perform sngt mlm tdi, ambik kau, xleh jlan langsung

Sunday, November 21, 2010

Hari ini aq pulang,


ADoyai penatnyer....cuti sehari jer bai, msuk nie dh 2 thun dh xraye haji ngn family, huh, sbb kali nie alasan kerja, aq xdpt pulang beraye..huhu, nie la org ckp, cari rezeki, blum ade family lagi....baru la terase camner mama ngn abah sumer cari duet utk tnggung kitorang...huhu

act. xkesah sngt la pun klu xbalik, bkn ade saper2 pun yg balik umh, along n angh pun cuti tyme raye haji jer...haha, Plan ingt nk balik arinie lmbat ckit ikut kajang, mcm beser, tpi kan, pg2 mama dh kejut, pkul 6,mama pun berkata "klu nk balik k.l arinie ikut mama gi temerloh, arinie mama ade meeting kt cna, pkul 7.30 bertolak" adoyai awalnyer, baju basuh smalam pun xkering lg kot, hoho xper2, xksah la....jnji aq drive, hahahaha, bpak laju aq bwak, mama pun bsing la klu meter lepas 100kmh, haha, terbaek la kan...smpi jer pkul 8. 45 ingt klu ade tiket awl leh la naek dlu, tgok2 pling awl, pkul 11.30 pg, pegi pasar la dlu, mama trun la aq kt pasar, n mama pun gi meeting [act. mama dh lewat tu] aq pun dgr la amanat mama mcm bser, klu nk berpisah bnyak la pesanannyer, then, tnggalkan lah aq, pegi la round2 kt pasar, agar besar jgak yer pasarnyer, xtaw pun nk beli ape, jlan jer dlu, agak2 dh 2,3 kli pusing, bru lah beli, tu pun sbb dh penat n lapar, beli la rangka ayam sekor, haha, awk suke rangka ayam kan, nk beli 2 xmuat lak beg, :D then beli air tebu, lpak kt bustop tnggu la smpai bas dtg,

lame jgak tnggu, abes la 1 metro aq khatam, tetiber ade 1 peristiwa yg mmng xdijangke, mmng lawak gler, xptut la aq cter kt cnie, psal minah nie, depan2 mate aq, ish3 kesian gler die, xbaek bkk aib org.. taw2 bas dh smpi, naek duk sbelah awek lg, ish3, bdak kelantan, ish3, study lg, ish3, single lg, ish3, last2 taw tua 2 tahun, HAHAHA, akak la nie , hai akak, akak kuat tdo la, sebaek xdengkur, hehehe....xper kak kte 2 jer taw, kan2

Smpai jer nk pkul2 dh, so mmng dh lmbat nie, tnyer bdak2 nie pun xsmpi lg UIA, so aq pun pegi la pertama komplek gi ambik baju, sumer skali rm120,WOW sebaek xlari bajet, smart lak tu, lawa2, lg setengah tahun baru sy pkai k, :D, lpas tu ingt nk balik trus, tpi alang2 dh smpi cna, trus la pgi tmpat feveret aq weekend2 cmnie, ade org live show,




mmg ade, uncle sam ngn uncle jiwa ade lg, haha, mcm bser la, klu kepak cnie mau 1 jam 2 jam, layan lagu ngn p.cik2 nie, mmng bnyak lagu feveret aq diorang maen, pling bezz tears in heaven la, versi diorang, samad bai, otai rock lame...rse nk jer jaminng skali, haha, arinie rmai lak org dtg tgok, maybe dh rmai yg taw kot..per2 hal suasane mmng terbaek, happening jer, xujan lak arinie, dgr lagu smbil mkn abc, terbaek tol....kan bezz klu tiap2 mnggu cmnie, Lepak pnyer bezz smpi xsdar dh pkul 5, cpat tol mase berlalu, aq pun ambik ktm, trun midvalley, naek bas smpi UIA, smpi2 jer pkul 6, trus cll mama, smpi jgak aq kt cnie, esok nk kje dh wei, tdo awl la.. haii..... sbenar xde mnde pun nk ckp, just kan bezz klu hari2 aq mcm hari nie, relax jer, xde mnde pun nk fkir, tgok org lalu lalang, tgok bdak2 maen kjar2, smbil dgr mp3, pun ok,xde nk fkir masalah org, xde per yg nk wat aq sakit hati, aq xde kco org, org pun xkcau aq, tpi lg bezz klu ngn org yg kte syg kan, klu bleh aq nk sentiase cmnie, sentiasa tenang tanpa mengabaikan sebarang tanggungjawab aq..

haiihhh, hari2 penat cmnie klu wat aq puas ati berbaloi jgak kan, this just some story i can shared now, after a long since we had no word, :}




" memories that make us wonder to happens again is with our
beloved one'

Saturday, November 13, 2010

Some Notice


U have the right to have what U want exactly when U want it. Becuz on the menu of life, U are 'Today is special' and tomorow's. And the day after that. and....well, U get the drift. Yes, that's right. We may be the king, but the only one ALLAH are almighty ruler.

p/s : petikan ucapan Mahmoud Ahmadinejad

Thursday, October 28, 2010

just want you to know

Looking at your picture from when we first met
You gave me a smile that I could never forget
And nothing I could do could protect me from you that night

Wrapped around your finger, always on my mind
The days would blend 'cause we stayed up all night
Yeah, you and I were everything, everything to me

I just want you to know that I've been fighting to let you go
Some days I make it through and then there's nights that never end
I wish that I could believe that there's a day you'll come back to me
But still I have to say I would do it all again
Just want you to know

All the doors are closing I'm tryin' to move ahead
And deep inside I wish it's me instead
My dreams are empty from the day, the day you slipped away

I just want you to know that I've been fighting to let you go
Some days I make it through and then there's nights that never end
I wish that I could believe that there's a day you'll come back to me
But still I have to say I would do it all again
Just want you to know

That since I lost you, I lost myself
No I can't fake it, there's no one else

I just want you to know
That I've been fighting to let you go
Some days I make it through and then there's nights that never end
I wish that I could believe that there's a day you'll come back to me
But still I have to say I would do it all again
Just want you to know

That I've been fighting to let you go
Some days I make it through and then there's nights that never end
I wish that I could believe that there's a day you'll come back to me
But still I have to say I would do it all again
Just want you to know

Saturday, October 9, 2010

represent




A kid came up to me now just the other day
And asked me if I'd thought about what I would say
If everything came crashing down on top of me
How would I stay pure?

Will you represent
Who you stand for
Will they shame you
Will they blame you

It's funny how the words of a child can be
Simple, though the thought there is so meaningful
It makes me wonder what I would say to me
Through the eyes of another

Will you represent
Who you stand for
Will they shame you
Will they blame you

There's a consequence
For the path you chose
Will they change you
Will they make you who you are not

Let the free world light the way
In these times of darkened days
Let the free world light the way

You will represent
Who you stand for
They won't shame you
They won't change you

There's a consequence
For the path you chose
They can't change you
They can't make you who you are not


Friday, September 24, 2010

Give em' chance...

‎"I am Jamie C. Sherrod; B-n-R in Memphis,TN. I am 31 years old Feb 27th, 1979; Today I am a man of God. Full of compassion, love, and desires and I am in need of a good woman, that I can share my thoughts, ideas, and concerns, with and I did say a good woman Because even under bad conditions, let downs, and rejections,... she knows whats in her heart is real and in these times (the hurt and trying ones) that she believe even more for someone or something to call her own. I am looking for a companion thats willing to build, willing to look beyond my situation and see the caring person I am today I am looking for a friend someone willing to talk to as well as listen, willing to put in the time and effort to get to know me, I am looking for a partner thats willing to express her feelings witout shame, lies and games with no hidden agendas."

based on true story,everybody desired a happiness, even the history tell truth, hoping people will uderstanding the faveret world game,' the weak still suffering', huhu, i like the story too much,dizz just part of it, since the scars there, its hopeless for the new life...he lost everything, but he still smiling,[thats wipe me to like dizz story], i hope i can be like him,

Wednesday, September 15, 2010

alhamdullilah...

I asked for Strength

And Allah gave me Difficulties to make me strong…

I asked for Wisdom

And Allah gave me Problems to solve…

I asked for Prosperity

And Allah gave me Brain and Energy to work…

I asked for Courage

And Allah gave me Danger to overcome…

I asked for Love

And Allah gave me Troubled people to help…

I asked for Favors

And Allah gave me Opportunities

I received nothing I wanted

But I received everything I needed

Alhamdulillah…thank god

Tuesday, September 14, 2010

raye dtg lg,

*act. aq baru pasan post nie tyme belek2 blog aq, bace post2 lame,



Hello rye, mmg seronok blik kg beraye.jmper sanak saudare, mkn ketupat rendang bersame keluarge, esok nk rye dah…tpi ramai lg sepupu xbalik, hari nie masak lemang..mmng nmpknyer aq sorang jer yg jge smpi masak.. 1st tyme cmnie..haha



Alhamdullillah diorang smpi gak sbelum rye, riuhnyer rumah., bgaikan di medan perang, dpt melihat kueh rye berterbangan, esok nk rye kusyen2 sumer berselerak…yg besar jgak kne tlong kemas umh wan, huh sabarlah dgn bdak kecik mlm nk rye mmng rse seronok..maen mercun puas2..hahaha, 1 kg dah mcm kt iraq, meletup cana, meletup cnie, pling bezz klu meletup dkat ngn umh, dpt tgok wan melatah..haha lawak gler….layan Danish ngn dina apatah lg, seronok dan penat menjage diorang, sebaek la bkan sy sorang jer p.ciknyer..huhu



Rye PerTAMA….excited gler, pkai baju baru pling seronok, warne coklat cream kte [xtaw la samer ke x], samer kot, huhu…megah gler berjalan jlan2 ngn sepupu sumer, pgi2 sarapan 1family, mama ckp pg rye kne sarapan samer2 dlu, mntak2 maap dlu samer2 adek beradek, then bru gi solat rye…sbb sy siap awl, sy gi solat rye ngn wan..teman n hntr die dlu,, die mnt gi awl2 nnti dpt duk dpan, [katenyer] solat rye abes pkul10, mcm bese la tiap thun, p.lang walid bce khutbah, mmng org kg dah taw bler rye mmng muke nie yg bce khuttbah, p.lang ckp dah lebih 10 thun die bce khutbah kt kg, tpi sy ngn spupu sy tdo 30mnt 1st…haha lawak gler, xpenah pun tdo sebelum nie, jgn marah ea p.lang..huhu


aq n adiku, bangteh



per yg aq cuba tonjolkan ialah aksi di blakang
betapa lasaknyer danish




penat nk jage danish ni



sumer mkn di rumah mama



sepupu semua ade



cayer atau tak, yg baju oren tu m.cik dina,
haha




bler org dh xde, sesi fotografi bermula, hehe



kesemua sibling aq, termasuk ank buah



sweet mom, with her child



semuanya ade balik raye tahun nie


Habes jer solat trus gi serbu rumah wan…sbb nk mkn rendang ayam wan, rendang ayam wan cepat habes,haha, maklum lah sodap hinggo menjilat jari, kat k.l mmg xdpt rse rendang mcm wan wat.. then pg2 tu la rami dtg ke umh…fedup tol, xdpt nk kuar umh ngn mama abah sumer, aq cmtu lah jugak, kne la tlong mama angkat gelas sumer, huh..smpi ke petang baru la dpt kuar kejap, then malam ade gathering mcm bese tiap thun…thun nie dpt la duet rye cket..huhu sbb cucu kan, n xbekerja lg, dpt la..haha…abes jer sumer sepupu2 sumer maen bnga api, esp. bdak kecik….sy la tukang agih2 bunga2 api tu..tlong bakar utk diorang…huhu seronok tol,



beraye ke rumah wan 2nd,



nie bkn parent sy, nie p.long m.long sy :D



perjumpaan mlm raya pertama, Dina shadow :D



mamaku tersayang n abah



wan tersayang, Otai kg



wan rohana, bini 2nd atuk :D

membahagikan duet raye kdpe bdak2



acara bersalam ramai2 ngn sumer ahli family



tlg bakar bungi api ngn Una, spupuku



cber teka, muke sper pling exited? HAHA



bdak2 bermaen bunga api.

dan kami bersama permaenan org dewasa, HEHEHE



zaman mude2, rmbut pendek bai, bdan berisi ckit



ngan Abglong Qari,spupu aq, bakal ke Jepun, [leh la aq tempah dslr nnti]



nie kire bdak kecik sgt, xleh maen api lg, hehehe



melayan sepupu2 yg kecik, meriahnyer...



Una pun samer la.....HAHAHA



sumer yg bujang, [ade lak abah menyelit celah tu]


sory la xpasan ade post nie, rayedah lame gler kan, baru aq pasan, huhuhu.

Monday, September 6, 2010

nk blik kg.

hohoho...sronoknyer,xsabar2 nk blik, nk jmper mama, abah, wan, atuk, rndu la kat katil 'king size' aq tu, hahahaha,mama, ank mama rndu mama,msti bnyak mnde aq kne wat blik raye nie kan.., bZ2, 1st tyme rye selepas zaman persekolahan, msti rse laen kan..
jmper mmber2 lamer pun msti dah bnyak berubah, haha

Antara mnde yg pling aq suker bler blik kg, jmper kwan2 lamer, mmg mengimbas kembali kenangn, mmbesar dgn diorang kan...ade mmber2 aq dari tadika smpi skolah rndah, tpi sdihnyer bler start jer skolah menengah aq dah duk asrama, so, kami ter'pause dsitu, rmai gak la mmber duk asrama, lost cntact la jgak, tpi bler hbis skolah, sumer dpt jmper blik, mcm ade gathering jer kan, bezznyer, tpi aper pun, kwan2 kt kg la yg lebih knal aq, idup dri kecik, kanl family sumer, kdang2 mcm adek beradek, mmg seronok, n xksah la die jdi aper, jhat cmner pun diorang sumer still kwan aq, slamat ari rye kwan2, maap zahir dan batin..sumer la nk sebut kat cnie,.....mat kosar,apiz bukhari, azirul, megat, pojie, payat, kudin, mira rose, sakinah, shuhada, wan atiqah, shadow, jebon, natasya, n bnyak lg la,[habis satu skolah kang sbut] aq xkan luper la korang sumer..



bler blik kg, sbenarnyer ia ade lah mase utk aq release tension, cool jer, lpak2 ngn mmber, kuar gi masjid ngn abah, slep all day, maen futsal smpai ke pg, antara aktiviti2 aq di kg, sumtimes bler jmper awek2 lame [jeleznyer2] seronok borak, haha, tpi bler blik kg tyme2 nk raye nie lg seronok, dpt jmper lg rmai org...dpt jmper sedare mare, sepupu2 sumer m.cik2...lg2 dpt duet rye bnyk, seronoknyer.. tpi kan ssh tol nk kumpul 1 family full, msti ader jer 1 or 2 family yg xdpt dtg, huhu...tu la sbbnyer p.lang wat family day bler rye korban, tyme tu pasti sumer family aq xnk terlepas dtg..sumer la ader, njoy nyer..haha

tiap2 thun klu rye msti ade mnde yg aq suker wat, iaitu ushar awek2, haha..bezz la,masing2 bertekad nk dpt awek mnjelang raye, lgi2 bler pkai baju baru kan, lg market, aq ngn sepupu aq sorang nie slalu rebut awek yg samer jer...klu ade choice plih, msti plih yg samer, awek yg ayu..yg pkai baju kurung, lawa gler la bler tgok...haha, tpi thun nie xyah dah, bia la sepupu aq tu plih sorang2, thun nie aq xperlu usyar awek dah, yg kt sarawak nnti nk cmpak kat mane??.. [jgn marah awk]
awek sarawak telah menawan hatiku..[fuhhhhhhhhh!!] lpas nie kne raye sarawak la slalu kan, <3 <3 <3

huh nmpknyer dah pg, pnat tol, along jge pkul 4, masak bersamer2nyer, skali xde garam, nmpknyer rase kunyit jer la aym goreng pgi nie,

nk kejut awk la pgi awk, kt cna msti dah solat subuh kan..

Sunday, September 5, 2010

aq epy bler die epy..

tgok life org laen mmng happening xtaw la nper, tpi bler tgok life sy, xde la aper sngt, bser jer... sumtimes mmg jelez tgok aper yg org ade, tpi nk wat cmner rezeki masing2 kan, masing2 ade jlan masing2 dlm nk tentukan idup...huhu buhsannyer



semua org ckp psal bahagie, cmner la nk cari bahgie dlm idup kan, mmag ssah, yg penting skali kte kne ingt tuhan, ape2 yg terjadi dlm idup kita semua Allah, so sumtimes xyah la sdih sngt melayan perasan,maybe idup kte xseindah idup org laen just percaya pada diri,'kau leh wat sumer nie' dan aper yg berlaku nie ade hikmahnyer..slalu ingt dlm ati cmtu, ingt tuhan ade dengan kita...[taw awk]

sy xtaw la nper sy leh ckp cmnie mlm nie, maybe sbb sy epy or buhsan, tpi xsumer yg berlaku skunk epy, so bler ade jer mnde yg sdih jgn la fkir sngt kan, sy slalu bgi nasihat kat org dan slalu mndengar nasihat org, [Tq syamira bgi semangat dngn kate2 anda td] tpi sy pun xleh nk solve prob sendiri, klu bleh kte nk epy jer memanjang tpi cmner nk wat, msti ade jer yg spoil, sbb sy pnah dgr 'kat dunie nie mane ade yg sempurna, dan kebahagiaan tu dtg dari yg tak sempurna'...ntah la sper la yg ckp,luper dah, so aper yg dah terjadi dlm idup kte tu bia la berlaku, mungkin itu la yg xsempurna, sumtimes kte pun xsdar idup kte dah sempuna, org yg idup sempurna pun blum tentu bahgie kan.. :)




dan satu lg mlm nie, sy slalu takut kepada berubahan, sbb sy terlampau selesa bler yg sedia ade sudah mencukupi, so bler org ckp 'move on' tkut dgr, sbenarnyer sy takut bler awk berubah,awk yg skunk nie sudah ckup wat sy epy, gelak ketawa, tpi realitinyer;

Nothing's forever,
forever is a lie...
We only have what's between,
hello and goodbye...



mmng btol per tertulis di ats, tpi sy nk jgak ade forever dlm life sy, biar la kli sy ucap hello dan xpernah ucap goodbye...




so mate dah layu, tgn dah kaku, tpi slex tol pc wat jem, ckup la bola mlm nie, xnk ade org sakit ati, [hehe] ok la bubye awk, nyte all

Monday, August 30, 2010

hari2 jln TAR



JUmaat

Off course la arinie cuti. Nuzul quran.. aq xblik sbb ade fardu ain.. adam dah blik sbelum jumaat, pg tu sronok tol mengarut ngn ain ngn nad, due2 samer je, tpi ain special la[the chosen one], mrepek2 smpi la diorang stop, nad ckp ade discussion, awk ain nk kuar kan, xper sy pun nk kuar ptg nnti bdak2 dorm sumer tnggl 3org jer, aq judin, adeeb. Aq maen gold miner pg tu. Bosan sngt.. lpas jer solat jumaat aq trus kuar, gi jln tar, ingt nk jmper akak aq, n then aq leh la survey cket brang2 yg nk beli, mmng pnat.. rmai sngt org, aq be jalan xstop2 cari baju rye... baju melayu coklat cream ea awk, last2 msuk sogo gak, lg la truk...pack gler org,xde mood nk shopping,
Nk cll angh, die ckp die ade hal.. nk paw die tyme bukak pose la...haha, tpi mlngnyer tren wat hal., kne la tnggu sejam, dri tnggu sejam baek aq blik U trus, so btal kan la niat aq nk bkk pose ngn die, smpai2 jer UIA msuk ikut masjid, btol2 jer aq smpi trus bkk pose, mmg terbaek la.... jmper dz, die ajk maen futsal, so lpas siap2 solat sumer, aq naek atas trus tdo, sbb dah ngntuk sangt...sdar2 Dz call pkul12, alamak dah lmbat, jnji maen pkul 12, aq pun rushing gler tru bwah, xbwak paper pun, bwak kasut jer, naek2 kete trus gerak....habis maen futsal pkul 1 lebih cmtu la....Dz ngn mmber2 die ajk lepak esfan, Mok skali, tpi aq ngn syami ngn doe nk blik dlu sbb kami pnat gler... smpai2 jer aq trus naek atas....bentang toto tdo kat tgh2 sjuk gler...mlm tu aq xsdar pun ade sumthing yg aq luper..



Sabtu...

Arinie family nk dtg..aq mmng dah jge sahur, tpi mnum air mkn roti trus lelap blik, but aq btol2 luper sumthing, sy luper nk cll awk, so mule2 sy sdar lg...smpi la awk cll sy, ay mntk maap awk,smlam sy abaikan awk seharian, sy lupe nk txt awk ncll awk, xper la sy ngaku salah sy..sory sngt...sy xnk awk ujan jer arinie..
Aq smpi jalan tar tghhari cmtu..jmper la akk aq..hri nie mmng bertekad nk beli brang jgak, tpi xtaw lg nk beli yg mane..teman induk, angh ngn najwa shpping, najwa tu sepupu sy awk, so aq jln la ikot diorang then jmper la Danish dina ngn ayh n ibunyer...mule2 dina jer perasan sy..die jerit pak langggg, then sy dkung la dina, cute gler, ngn rmbut tocangnyer, bwak beg skolah, pka short skirt warne oren..comel gler, n die tgh pgang air..mkn3, samer la ngn m.cik cantek nyer, lamer2 ble dah dkung dina, baru la Danish perasan sy, eh pak lang,....die trus attack sy..tmbuk perut, haha... ank buah sper la nie, lpas tu aq pun kne la follow along sbb nk bwak dina, mmng cute gler tgok dina jlan ngn prut kembung lpas tu jln maen2, mmng nmpk sngt die dah pnat, kjap aq kne la dkung die sbb die mlas dah nk jlan, pnyer la pnatnyer dina smpi la tdo atas bahu aq kjap...lpas tu ayhnye ambik kan, kne la jge Danish lak..spajang ptg tu mmng glir2 aq ngn ayhnyer jge bdak 2 org tu...smpi la abah ngn mama dtg naek lrt sendiri..fuhh xcayer aq..hahaha, lwak tol..dina bler jmper atuknyer baek sngt, snyap jer...dina syg sgt atuk die duk diam jer.., bersandar la kt atuknyer, Danish lak xdpt dcontrol lask gler..tpi bgusnyer bler ayh die ckp...danish..!! tru jer snyp.. so better ayh die jge die dlm situasi nie, act aq xthan gak..die asyik tnyer dinasor jerk t baju aq, ank dinasor la, tngn dinasor la, kepale dinasor la...huhu, mcm2 imaginasi bdak nie...kan bezzz ank kte cmtu kan.. <3
Jam dah 5.30 ptg, kitorang arinie bkk akt umh p.bik, ank kesayangan wan n atuk, wan mask mcm2 dri kg. Sumer ade except family p.ngah jer xde.. Bz sngt, n aq la org terakhir smpi cna...naek bas sendiri, kte sumer dah xmuat, smpi2 btol2 nk bkk pose dah..msuk2 jer dah dpt bau mcm2, gulai telur itik, gulai ayam kg, wan yg bwat, sambal sotong....m lang yg bwat, udang goreng tepung......achik yg wat, n bnyak lg la....mama bwak kueh tepung pelita...aq tapaw bawak blik U ckit..bnyak la mknn ade, sronok la..tiap2 thun msti ade skali family kami bkk pose samer2...bler dah abes mkn2 sumer...solat, sumer gerak balik destinasi masing2...luper nk cter...lpas solat td...akak2 sy sruh sy urut kaki diorang, ngn mama sys kali sy kne urut...ye r ade org bru nk msuk family kte..mcm2 la diorang tnyer, along mcm xkah sngt, angh sbuk ckp psal sosialnyer, n mama ckp nper xcari pempuan skolah agame dlu... xtaw la awk, nper diorang xphm2 sy lg..maybe die xjmper awk lg kot.. n ini la 1st tyme mama nk sambut menantu pempuan nnti..hoho, mama ckp kxah pun org mane, jnji org yg elok2 la.. tu jer die slalu pesan kt sy,..... <3 <3
Aq blik U arinie pu dgn tng kosong, xbeli paper pun lg..xper la, esok ade lg kan, mama hntr aq kt putra Gombak..tu die jauh nk mmpos 18 stesen nk smpi university, n xyah la cter mnde embarrassing tu yer awk..huhu, mspi2 jer jmper syahmi, lpas kdai mkn jap..tnggu bola..syahmi blik dlu, aq pun tgok sorang2, fine, idup aq dah slalu cmnie.. mlm tu blik blik trus tdo, taw awk pun dah tdo mlm tu..


Ahad...
Bngun jer dri tdo..dah mind set, arinie mst gak beli sumthing, xksah la pape.. tpi kne beli gak, so aq pun plan pegi sogo, sbb mnde yg aq nk beli mmng kompem ade kat stu, bju2 t-shirt sumer, aqq gerak ngn bad, mat le, takim, ngn judin, bdak2 pntai timur, diorang xpenah lg gi stu, so aq bwak la... gi jln tar skali, bler aq tnyer diorang ckp tu la 1st tyme gi jln tar...haha, rmbanng mate dibuatnyer..lwak tol diorang, tyme shopping kt sogo, mmng trouble btol la, wallet judin leh ilang, xtaw la cmner, aq jd serba salah sbb bwak die kt cnie... kami rshing gler gi customer service nk wat laporan, tpi sebaek la dah ade org wat laporan dlu...wallet judin dah ade org jmper... tpi duet 150 dah ilang...kad2 sumer ade lg, huh, sebaek la...cian judin...so lpas nie kne ati2 la...huhu..siap2 ngn management tu sumer..kne tulih name isi boring sumer...kuar sogo dah gelap, tgok jam dh pkul 6.30, xsolat lg..go solat jap, then bkk pose kt dpan sogo, ditemani bunyi burung layang2 yg berkicauan, dibawah lampu kuning, mkn steamboat bezz gak, beli keropok lekor,...uish air kelape...terbaek... kt sogo aq sapu 3 helai T-shirt ngn suar sehelai, fuhh pnat gler...mlm tu otw nk blik kirorang lalu jln tar balik...teman bdak2 nie nk beli brang ckit....smpi U pkul 10/11 cmtu la....smpi2 adam trus ajk maen maen futsal even rse penat sngt..xper la puas ati gak dt no 2 kan....

Habis jer maen futsal, sy ikut awk pesan, mndi then gi tdo, mlm tu sy asyik fkir psal awk jer xtw la nper... awk chat jer kan, ntah la awk, sy xnk la fkir bkan2..smpi la sy cll awk pgi tdi baru la lega ckit ati sy...dgr sore awk.. <3 <3 <3


About dizz morning, i feel so sory..sory if u worried about me... i supposed to understand u more than dizz, sory la klu sy nie mcm xmtg ckit, sy taw sy just syg awk sorng jer skunk nie.. sy tkut sngt klu sy wat slah ngn awk,.....but sy slalu wat slah yg same, :( sy rse function sy dlm idup awk nk wat awk epy jer...skunk sy nk ‘hello awk’ sbb sy rse sy xde guna dah klu wat awk sdih......peacceeeee,

i'll try the bezz 4 U... <3 <3 <3 <3

Friday, August 20, 2010

Seems u Always being sad.....




Well it's hard to explain but I'll try if you let me
Well its hard to sustain
I'll cry if you let me
This doesn't change the way I feel about you or your place in my life
[please don't cry......]
Can't you see I'm dying here?
A shot of broken heart that is chased with fear

Angels cry when stars collide
And I can't eat and I can't breathe
I wouldn't want it any other way

Intentions that were pure have turned obscure
Seconds into hours
Minutes into years
Don't ask me why
[please don't cry]
I cant tell you lies

Angels cry when stars collide
And I can't eat and I can't breathe
I wouldn't want it any other way.


My heart burns through
My chest to the floor
Tearing me silently although abruptly
Words cant hide as I'm taking you home
And I tried to see
Tried to understand your words as I'm taking you home

dont cry my angles..
<3 <3 <3 <3

Sunday, August 15, 2010

hari ini..

pgi2 berlalu tmpaku sedari..
almost tiap pg aq xtdur...
tpi pgi nie membuatkan aq excited...
aq on9 mlm tu smpi xde mnde nk wat..
memuji2 capt. aka Dz yg mmberi bnyak nasihat kepada ku,
smpai mase berlalu..xde spe pun mmbe yg on9..
so, lpas mkn mee ruski 2bngkus[tomyam]..ambk keputusan nk tdo kejap..
kne la tdo jgak..sbb xde mnde nk wat..
aq perlukan energy pg nnti...
nk bwak die jln2 pusing k.l
sume yg aq planing setakt nie mnjadi..
jam 3.30....aq nmpk pak din[roommate] jge..
aq sruh die kjut b4 azan..
smpt la nk mnum air kosong ckit.....
terkujur under selimut smbil mndgr lagu2 favoret aq..
your guardian angel..
tears in heaven..
the only exception..
i swear this time i meant it..
miserable at best..
warisan wanita terakhir [lagu sentimental tuhhh]
haha...
aq terlena...
sdar2...pak din kejut aq..
btol2 5mnit b4 azan..[punctual gler]
aq trus jge n mnum air kosong secukup mungkin..
cber nk tdo blik..
tpi memikirkan bper jam jer lg utk bersua dgn die..
aq terbayang2 ape yg akn aq lalui...
ape yg akn terjadi..
ape yg akn aq nikmati...

Until 6.30am..
aq msih xdpt tdo..
lupe nk solat dlu...
lpas solat ingt nk tdo dh...
but mcm xleh tdo...
ingt nk tdo smpi pkul 8 then bru bersiap..
last2...smpi 7.30, xyah tdo la frodo..
aq bersiap bgai nk rak..
xpenah2 aq pkai mnyak rmbut kuar..huhu
mmng terbaek la kan..
die pnyer pasal aq snggup berubah,,
fulamaaakkk....
aq packing barang siap2 sbb nnti nk tdo umh audi..
last2 kuar uia pkul 9 lebih cmtu la...
aq trus menuju ke mid valley...nk beli tiket wayang..
smpai2 aq pn trus la beratur..
beratur pnyer lame la..
setiap 20mnt aq msj die, ckp nk tgok cter pe..
dh bper kli dh aq nktr msj...still xde respond,
turn aq hmpir tibe...lg bper org jer..nk beli tiket.
aq pn malas nk tnggu msj die, aq trus jer cll.
nk tgok x nie...die ckp xnk,
so aq pun kluar dri queue td...
berjalan kluar dri mid valley dgn pnuh kehampaan,
xpe la, laen kli leh tgok..kan,
actually aq cian ngn audy sbb dh jnji kan,
xper la audi akan pham gak...,
mmg aq hup dpt tgok wayang ngn die tpi nk wat cmner kan, org xnk..
huhu,

Xjmper lg ni, but mmng aq dh jnji nk dtg awl, pkul 12 cmtu la,
but then, aku ade hal...
aq desperate nk cari camera...yer la even2 cmnie msti lah dijadikan kenangn kan,
cari2 pnyer cari...yg dkejar xdpt.. yg dikendong tercicir..
mmng xsdih la aq...tpi xper la..nk wat cmner..
then kne pgi jmpe akk jap kat pandan jaya..
pkai dah pnyer elok, smart dah ngn skiny aq, ksut converse, baju loudness.
then rlek jer kne sound, sebaek akak yg sound..sabar jer la..
tukar la ngn suar baggi, aq pkai ngn t-shirt got sara? pkai snel edwin..
xper la, nmpk simple ckit kan...
pnyer la xsdar...
aq pnyer plan dh terlari ckit.
spatutnye smpi sogo pkul 12..
tpi aq dh inform awl2, ade hal...
so aq ambik keputusan utk trun d masjed jamek,
solat zohor jap...then die pun asyik msj n cll..
awk kat ner,,
sy blas la sy nk sampai dh..
utk memuaskan hati die..
lpas abes solat
aq tnyer la die plak..
kt ner tu...
kat small house...
sy cll la die...
awk kt ner tu...then ckp ade tmpt nie mcm mall.
nme tmpt tu small house..
aq double pusing dh jln tar..
xjmper gak..
smpai la aq lalu disatu bngunn oren..yg bertulis 'semua house'
dlm ati fkir, tmpt nie kot..aq check blikmsj yg die hntr, tgok small house,
musykill, tpi aq cll blik, nad yg jwab... aq tnyer la small house ke semua house...
semua house la....sabar jer ngn die nie..
huhu..
nad construc la aq jln utk gi ke suro....
smpi die suro...jmper la nad dlu..
tersengih2 jmper aq..
maklum la 1st tyme kan..
huhu, borak2 la mcm2, excited x...sumer2 la..
tnggu die kt dlm tgh solat....
smpt la gi tndas jap...blik dri tndsckp kne tlong jge beg m.cik,
huh...muke dpercayai..[awek sper la 2]
smpat la berbalas msj..'awk nk maen nyorok2 ea'
mmg sweet tol, aq dh excited dh, bler nmpk die kuar, maybe die xperasan aq lg kot..
bler die perasan aq, wat la perangai malu2 die..sapu2 dinding lak...
hahaha...mcm xpercaye kan...epynyer aq dpt jmpe die..
[smpi artikel ini ditulih aq masih lg snyum sorang ble fkir blik tyme tu]


dh jmpe dah....huhu
mmg speechless la tyme mule2...
tyme die kuar duet..
aq ushar jer die...xubah lngsung mcm dlm fb..care die snyum same jer..
care die ckp dlm phone pn same...
mmng xleh lupe la...mcm mimpi baru jd realiti kan..
bler sume mnde dh tgok dpan mate sndiri..
aq mcm xpercaye je...dn seiring tu jgak aq bersyukur sbb dpt jmper die,
epynyer aq aritu, jmpe org yg kte syg kan...
aq pn mule berlangkah epy,
berjalan ngn pnuh semangt, even pose....
teman die shopping..tngok aper yg die dh beli...
ckup leh dtafsirkan die mmg kuat berbelanje..
bru bpe 1jam je shoping kat k.l. sorang dah ade seplastik kaen..haha
hebat2..rambang mate dibuatnyer,
teman die jln...ckp nk cari baju krung bdak2, cotton, untienyer pesan..
jln2 jmpe kdaibaju kurung, singgah la jap..
jln2 ckit, jmpe kdai tdung. snggah la jap..
ade je kdai brang2 pempuan kan..
snggh la jap.. aq pn bkn xbese
ikut org pempuan shoping nie acara tahunan aq dr skolah rendah..
hahaha...sabar jer la..
then jam dh mnunjuk kan hampir pkul 3...diorang ckp nk gerak sg. wang,
aq pun bwak la, tnjuk jln...
dlam pada tu...smpat lg toleh kiri kanan...
lagi2 kat masjid jamek..huhu, jmper kdai crocs snggh..
ade kwan nad pesan sruh beli 1, tpi demand gler..
specific gle yg die nk..
last xbeli jgak..haha...
smpi jer kt stesen star masjed jamek, beratur bpak la pnjang...
aq pun mule kan la tgas lelaki...beratur beli tiket,
dh slalu tgok org laki kne beratur haha...
sebaek cpat jer..
kami pun otw la ke stesen hang tuah....
smpi je kt hang tuah jln la kaki gi ts..
xlarat nk naek monorel...pack gler org
tgh jln2 2 baru la aq perasan...rmai org usyar ain nie..
setiap kli lalu..
pasti ade jer yg ushar ain...
aq akn tgok org dsekiling ain...
sper2 yg passed away ain pasti akn pndang 2kli...
kompem...org lawa cmtu la kan..
rsao jgak aq cmtu,
aq xnk la wife aq nnti glamour sngt,,'
just be like normal people..
xnk la sbuk ngn kerjaya..
if gaji aq sorang ckup nk sara keluarge...
aq akan sruh die stop kerja,
spent mase ngn ank2..
ngn family sume...
terbaek la kan, insyaallah..
"Sambung blik...dh smpi ts, aq ckp nk tkar baju kejap je...
sbb pnas sngt baju yg aq pkai tu..
aq gi tukar baju dgn secpat mngkin...
xsmpi 5 mnt pun...
suuppp...dh ilang diorang..
ckp kt depan black cat, ntah ape name kdai 2...
xde pun...sebaek la aq alert ckit kt ner diorang ade,,
huhu...
kami pun trus kan perjalanan ke sg.wang,smpi jer msuk2..
ayam goreng, haha...
bezznyer ayam goreng,,,sebaek pose
sabar ea awk...
kitorang round2 la..
baru dlm parkson nie...
diorang dh rambang mate..
tgk selendang la...
handbag la..
last beli gak beg duet kecik..
huhu...nie la krenye mnde yg pertame aq belanje die..
comel pers tu..walalupun aq xperasan sngt cmner bntuk die,.
jnji die suke kan...[kan awk kan]

"Mule mmg xsdar la kami bru dlm parkson..bler nmpk jr jln kuar...
laa....baru dlm parkson...haha
jln jer kuar...aq tgok mate nad ngn die dh merayau2...
aq berase tkut, mmg mate pnuh ngn nafsu la..
pntang jmpe kdai baju taste diorang...
singggah jer..
haha.....aq pun follow jer la..
nad ckp nk beli aper aq bwak jer..
aq temam diorang shopping..
tpi smpi kt 1 kdAI ksut nie...
aq dh xlarat nk berdiri..
kaki aq perlukan rehat sekejap jer...
lutut aq tyme tu dah rse laen mcm dah...
dh la sume load2 diorang kat aq..
mmng xberat la...huhu, xper2
nper la tyme2 cm nie sakit..
aq wat bse jer..cber xnk layan sakit tu
sbb maybe nnti sbb kaki aq rosak sumer plan diorang,
aq rest la kt sbelah kdai ice blended..
lg pun kdai kasut tu pun kat ctu gak..
smbil2 die ushar kasut..
aq ushar jer..aq tgok taste ok la..
bnyak gak kasut2 yg die try aq mnt tgk pempuan pkai.
tpi kan...dah 4 kdai kasut jln...
1 kasut pun xbeli..
ckp xde yg diorang mnat..
haha....
last2 round2 pgi la kdai laen..
jmpe la kdai baju kemeja utk pempuan...
ain beli warne pink, nad beli warne putih xslap,
rm15 jer kot..
kre ok la 2..
lawa pun lawa..
huhu...tgok jam pun dh pkul 5...
so aq ckp better gerak skunk la klu nk bazar,
leh beli mkanan bnyak2..huhu
kitorang pun kluar la sg. wang..naek monorel bb trus ke k.l sentral...
otw tu mcm la kitorang borak....
mmng seronok, diorang ckp aq ni lawak la..
ntah paper..cmnie la aq yg sbenarnyer...klu sper2 knal aq,
diorang taw aq cmner kan..huhu
borak psal nk hi seseri...hingga lah jd org bute...
kne hon ngn bas..sume la...
kami solat dlu kat k.l sentral..
nad jge barang sbb die xleh solat...huhu
then sbb aq habis dlu...
aq gerak la beli tiket dlu...
sbb nk kjar mase kan.
tyme tu dh pkul 6.10 pm dh..
kami trun kat asia jaya...
tmbng teksi rm5.60 sen jer nk smpi uia...
aq hntr diorang g bazar dlu..
then aq gerak kat p.guard hntr barang..
jmpe la diorang kt bazar...aq beli air cincau, die air tembikai dan nad air mangge,
mmng bezz la..sbb mkn mamak, diorang beli la nasik tomato kt bazar,
kami gerak ke mamak ngn audy skali, aq knalkan lah audi kat diorang,
smpi jer kat esfan...aq tarik meja...
btolkan posisi masing2..
sper nk duk sbelah sper..
dpt jgak bukak pose live sbelah die..huhu
aq cber borak mcm2 ngn die...
seronok jer dpt bersemuke dpan2 cmtu..
baru lah rse cmner ckp ngn awek..
actually dri starting aq try layan die sepatutnyer..
tpi maybe sbb aq xpndai kot...aq pun xde la pro sngt dlm hal nie
yer la sper la aq kan,
but at least aq try layan die even aq xblaja kt sesape n dizz my first tyme doin that,
aq tlong die bkk air,
kami shared air,
kdang2 nmpk mcm mnde tu simple jer kan..
tpi bwak maksud mndalam bgi aq..
aq xtaw kenape....rse sronoknyer berkomunikasi ngn org tersayang..
aq suke sngt feeling nie, bler nk taw dh die akn gi jauh...
xbezznyer rse...aq tnggu gak bler la die nk dtg cnie blik,
lpas habis mkn kami borak2 la..
die dpt la jmper sume mmber sy kt fb selame nie,
ijat, tong, audy, jot. tu jer kot......
die pun cter la aper yg wat die sdih sngt mlm tu,
kami borak 2 org jer.
aq dgr dpan2, baru la terasenyer kesian sngt,,
rse rensponsible tu makin kukuh..
baru la terase mcm ner org lelaki sepatut rse..
mnjadi pelindung kepade keluarge,,kelak
tpi slex tol la..
tyme tgh borak2...
aq nk cpai la air aq sdut straw xdpt air..
then aq tersentak..sbb air tu jatuh kt seluar aq..
rpenyer gelas tu dah condong abes....
so sumer airnyer tumpah atas suar aq..
sebaek bwak beg..ade gak suar td...huhu..
otw nk gi tukar suar..
audi ckp la kt ner die beli bnge tu..
die tnjuk la.
die beli kat dlm cold storage tu..
ntah per name kdai tu...
aq beli la tedy bear...
yg keciknyer je..huhu,
tpi at least ade la gak mnde yg die nk bwak blik kan..dri aq..
otw jln tu..
terkantoi lak tedy bear tu...
sbb aq nk bwak kuar sweater aq
xper la bgi jer la tgh trafic light..
otw borak2, smpt la aq bgi gmbr aq kt die..
tnjuk gmbr ayh kandung aq...
then 1st tyme aq genggam tngn die tyme nk lintas jln...
maybe 2 second jer kot..tpi dh wat aq epy sngt..
kan romantik tu...
smpi jer dpan uia..
aq trus jer ambik bungkusan yg aq tngglkan td...
bgi diorang..n then tahan cab...
aq duk belakang sebelah die, ngn nad
audi duk dpan..aq terase mase makin suntuk...
aq dh rse sunyi...
taw dah aq akn tngglkan die nnti...
aq cber lebih mesra ngn die...
cber rse lebih epy...
tpi mase berlalu kjap jer...
ble dh trun teksi...
smpt ambik gmbr kejap...
aq ngn die sje je sakat nad ngn audi sbb nk bg kami borak 2 org jer..
nk lebihkan mase private bersame.....
tyme dduk pun aq ngn die duk jauh dri nad ngn audi..
kami cber borak mcm2..
aq ambik perfume die, spray kt aq ckit atleast aq dpt tdo mlm nie,
then aq spray perfume aq kt teady bear die...
aq sign kt blakang gmbr aq, aq ajk die jln sesame, pegang lengn aq..
aq rse die bkn xbese...tpi segan ngn nad ngn audi sume.....
malu la tu....haha,
haha, bler dh smpi lrt...
aq dh rse xsyok sngt...
sdihnyer,,,,
rse nk berpisah....
lpas beli tiket..
kami sempat lg bergurau...
audi sorok tiket aq..haha, kuang ajr tol..
huhu...then bler dh smpi atas....
kami smpt borak ckit2 jer..
then tren aq smpi...
mmg aq rse sdih la..
aq pun xperasan..
aq pun cpat2 ckp nk berpisah dh...
aq hulur la tgn aq kt ain hazirah...
mule2 ingt die xnk smbut..
tpi trus jer capai n cium tgn aq...
aku terkejut gler..
n epy jer rse die smbut tgn aq...
huhu, mmng nk berpisahkan..
aq nk naek dh tren sbb audi dh tngglkan aq...
tpi sbb kalut jap ade barang aq dlm beg ain...
terpakse la kami miss tren tu...
cian audy....
then tnggu lA tren ain smpi.....
then bler dh smpi..

Wednesday, August 11, 2010

puase2..

hari nie sahur ngn ain hazirah..
yok skype..
haha..
aq mkn meggi...
die mkn meggi..
tpi die mkn nestum skali..
haha..
aq mnum nescafe..
die minum 100+
mane xmuntah..
per la...
huhu....
hup same2 dpt pose pnuh bulan ni kan..
hup die ok arinnie..
tpi seyes die kuat mkn..
huhu..
blushing2..
hahaha..
hup u alright...
get well soon..
1st day pose ngn ain...[family pun xcall lg]
lg bper ari ea..[excited2]
huhu..
k lah..
dah azan la awk....
nk solat dlu..
bubye..
salam

Friday, August 6, 2010

Lamenyer..

salam....

dah bersawang laman sesawang nie kan..
bru jer 2,3pos dh snyap..
aper nk cter ea...
bnyak mnde sngt aq nk cter nie
seronok,
xseronok
bezz,
xbezz..
indah
xindah..
mcm2 la..
tpi aq akn cber utk shared aper yg aq nk..
since that day..
aq cber luper ape yg berlaku..
try xnk ingt dah...
sbb tkut akan berulang....
huhu..ayuh bermula ksah ini....

SERONOK

aper yg seronok..
masuk u??
haha..mmng
org ckp kat u xmcm kt skolah....
sronok lah sngt...
tpi kan...
mmg bersyukur la aq msuk U...
aq ingt lagi...last yg aq ckp kat mama,
1st day msuk cfs nie dlu...
'dah masuk U jgak dah ank mama yg nie'
huhu, berbangge gak la..
kt U....org ckp mcm2 mnde baru kne adapt,
XTAW LA KAN....
cmner kat u...
mmber??
a'ah mane2 tmpat mmber jgak pnting...bgi aq la..
xde mmber mmbr mmg xsronok...
kat asis dpt mmber bezz, hup2 kat cnie cmtu la gak...
mule dtg cnie...aq knal adam jer la..
dah plan baek nk same dorm sumer la kan,
but dsbbkan selang bper org jer tyme dftar dlu,
tuuuu...dah dpt laen blok
sakit2...xper la,
ade gak benefit,,dapt kwan baru...
bdak dorm aq sumer ok jer...
xde hal la..
sumer leh masuk ngn aq...
terbaek skali.....
tpi aq jer kot probs ngn diorang..
yer la..jrang lekat kat dorm....
huhu, tpi pape hal korang la bdak dorm yg pling cool skali..
haha....
aq mule2 kat cnie jlan 2ekor jer ngn adam...
plus ijat pingu n mache[ skunk dah stylo]
huhu...kemane2 pasti bersame 4 org kwan nie...
mule2 nk msuk dlu..
adam ckp..
'sakit la aq duk uia ngn ko'
hahahahahaha...
sbb xde geng kan....
dlu ok la de haziq...tpi dah pndah nilai...bwak abu talhah,
rndu abu talhah...
mule2 mmg ssah tol nk cari mmber..
yer la kan..
sume from diffrent background,
skolah laen....
umah laen2.....
tpi ade 1 sbb mmbuat kan kami bersama berkenalan..
that is futball...
sbb bola la me'unite' kan kami sumer...
1st2 nmpk cm sombunk jer sumer kan..
yer la nk wat cmner...
kte masing2 bru lgi kat cnie..
tgok macam kerek jer.....tpi bler ingt balik ijat fauzan ckp,
'kte xleh ckp org kerek klu kte xknal...
huhu...smpai skunk aq pgang ckp tu.
nk taw...ijat la slah satu teammate futsal aq....
team futsal kami ditubuhkan oleh kerane tournament futsal yg telah dlangsungkan..
dianggotai oleh..Dz[capten], syukri[syook], ijat[zapin], akmal[asma], adam[zo], nasseb[keeper] dan aq sendiri..
dari tournament tu la kami berkenalan...mmbina kimia antara kami...
aq pun knal la mmber2 diorang, dan diorang knal la mmber aq..
so dri ctu la kami berkawan dan trus berkwan..
kdang2 aq xtaw cmne leh ade rmai kwan kt cnie kan..
tpi fkir blik bgus la...
bia kawan seribu, musuh 1 jer..haha..
tpi paper hal...skunk nie aq sronok duk cnie sbb rmai mmber..
sekepale lak tu...huhu,
sumer mmber2 terbaek..
tpi kan kat cnie aq ade prob ckit dlm study..
aq xleh nk adapt lg pembelajaran kat cnie...
laju sngt....huhu..
tpi nkwat cmner..
yg nie aq akan lalui smmpi dpt degree nnti kan...
chaiyok frodo...u can do it

SPEECHLESS <3 <3 <3

Ditgh2 kesibukan kota petaling jaya nie...
sambil disibukan dgn pelbagai tutorial dah lab report..
aq mndapat offline msj kat ym...
'awk, kemana awk menghilang ea'
'awk dah xnk kwan sy lgi ke'
'lame dah xdgr citer awk'
[lebih kureng cmtu la]
aq agak terkejut mndapt msj nie.......
terkaku,
terpaku,
tersentak,
terkedu,
terdiam,
[mcm2 lg la unsur saspen]

msj dri AIN HAZIRAH nie mmbuat aq kembali excited utk on9...
aq mmbalas sumer persoalan yg diajukan..hahaha
sory xbalas, enset ilang...
dri ctu la kami berkenalan lebih2 rapat..
mule berkasih sayang...
mule berindu rinduan..
dan mcm lg....
masing2 berkongsi masalah......
masing2 mnceritakan aper isi hati masing2...
seronok btol...
dunia aq mule berputar kembali.... <3
tiap2 hari msj...tiap2 hari cll...
tiap2 hari sayang...
mule2 saya-awk
then kande-dinde
next U-I
sterusnye minato-kushina
dn mngkin bnyak lg pnggilan yg bkal mnjelma..
huhu....

HAri2 semakin indah wat aq....
aq akn ingt hari itu...
maybe aq terlepas bnyak mnde...
aq xtaw pun die dah kuar unimas..
xtaw pun die nk masuk maktab..[jd cikgu]
xtaw pun situasi die cmner..
aq rse bru bper mnggu jer xcntact die..
tpi mcm2 mnde aq xterlepas.....
rse rugi xsmpat wish besday die..[besday die btol2 next day enset aq ilang]
tpi xper nk wat cmner..
mnde dh jdi........

Sbb AIN HAZIRAH....
aq jdi cmnie....
aq lebih matang ...
beranie luahkan perasaan aq...
aq tunjuk diri aq sbenar..
xperlu berpura2...
mcm mane die accept aq..
cmtu la aq accept die...
maybe hbungn kami nie involve sdikit konflik..
tpi aq redha..
i believe sumday i'll deserve the happines..
xksah la org ckp per kan....
aq ttap akan cmnie gak...
aq akan slalu wat die smpai ke limit aq..
smpai aq xde nnti...
aq percaye yg aq leh bahgie ngn die..
maybe ade sumthing yg kne fix kan dlu..
tpi dlm process nk menjalinkan relationship nie
aq percaye yg kami saling pham..
tu yg buat aq lg yakin ngn die..
aq sayang sngt2 die..
aq xpnah sayang org cmnie slaen family aq..
aq harap die akn teman aq seumur idup..
ya allah..
tlong la...
aq xnk terlepas yg nie...
aq xnk dh terlepas org tersayang dlm idup..
i beg u...allah..
aq sayang sngt2 perempuan nie..
aq akn cber sentiase wat die epy..
sbb rse syang nie aq xnk ilang...
moga2 aq akan bahgia ngn die sepanjang idup aq..
AMINN.....

CErita epy yg xpernah ending,,,
tu yg aq harapkan dri die..
aq nk sngt bersama die slalu...
aq hup aq xpernah bosan ngn die..
so do she...
dgr org laen bercinta..
mcm2 aq dgr...
cpat bosan la..
mule2 sayang..
lame2 bosan..
'die xknal aq lg fully'
'die dh xmcm dlu'
'kan better aq xknal die'
huh...
aq klu leh mntak la jauh dri sebarang konflik..
masalah...problem, sumer la..
n aq akn cber mengalah slagi itu yg wat kami epy..
:)

maybe rmai lg yg xpham kan situasi aq..
family sume xtaw lg...tpi along dh syak..
aq prnah cter kat diorang..
tpi maybe diorang dh luper kot..
tpi xper la.
sumer akn taw nnti...
dh la..
lewat nie..
xtaw nk tulih paper..
act. bnyk mnde nk ckp..
tpi aq blank...
sbb xtaw nk ckp mane dlu..
bia lah yg epy jer org taw kan..
huhu..
ok la..
nyte y'all....[bajet ade org bace]
hahaha..

SALAM>>





Friday, February 5, 2010

Let the writing begin....

Bismillahhirahmannirrahim.....

Pertama dan selama lamanya saya ingin merafa'kan kesyukuran kehadrat illahi kerana berjaya juga saya membina seBuah blog...seperti yg sedia maklum,di zaman IT kini maklumat hanya boleh diperolehi di Hujung jari hingga ke celah-CelAhanNya, jadi oleh kerana sebab itu la saya berusaha memperolehi semua yang tersembunyi diCelah-celah jari..kerana mungkin terdapat maklumat yang penting disitu....

Mari kita merenung kembali fungsi blog pada masa kini...para Politikus sibuk menyebarkan wadahNya, bintang Selebriti sibuK denGAn karierNya, Wartawan2 pantas dengan beritaNyA, Paparazi-paparazi lincah dengan gossipNYa dan berjuta lagi individu menggunakan ruangan ini untuk menyebarkan perilah laku yang terjadi serta meluahkan pandangan masing2 dan mereka ini semua digelar bloger...Peranan blogers ini amat penting dalam menghidupkan arus media elektronik yang menjadi jalan altenatif bagi sesetengah pihak sebagai sumber utama maklumat mereka...Sesetengah blog yang hangat diperkatakan dan sering diikuti beritaNya telah menjadi pesaing kepada media massa hari ini...

Ditengah-tengah kekeliruan haluan yang digambarkan menurut situasi pada hari ini menjadikan ruangan ini sebagai medan perang bagi sesetengah pihak...melepaskan kutukan mereka ibarat menembak dengan M16, pantas membidik sasaran, menanam hasutan mereka ibarat periuk api, sekali terkena meletuplah mangsaNya...semua ini menggambarkan betapa dahsyatNya jika blog ini disalah gunakan...kepercayaan seseorang itu boleh hilang,pandangan dari masyarakat boleh jatuh, keselamatan mereka juga boleh tergugat dan perpecahan juga boleh berlaku......Oleh sebab itu saya menyeru kepada rakan2, sahabat2, dan para 'follower' sekalian agar tidak sesekali menyalah gunakan ruangan dan tidak mengambil sepenuhNya intipati berita2 yang terdapat ruangan ini kerana disini bebas untuk orang 'menulis'....

Dengan meletakkan Al-Quran dihadapan, mari kita ke makmal minda sekejap untuk menguji kejujuran. Apa pandangan sahabat kalian mengenai blog. Blog adakah ruang meluahkan perasaan, ruang mencari kawan, ruang menyebarkan ‘perkataan2’ yang padat dengan berita, ruang sumber maklumat, ruang penuh hiburan, atau ruang sesi perkenalan….fikirkan sebentar

Sebenar ia terpulang kepada setiap individu untuk menerima fungsi blog dalam penggunaan mereka…..Bagi saya blog ini adalah ruang untuk saya me’shared’kan sesuatu bersama rakan-rakan sekalian, serta meluahkan pandangan saya mengenai kepekaan saya terhadap sesuatu isu dan sesuatu yang saya lalui . Diharap karya2 yang ditampil ini sesuai kepada semua dan tidak terkongkong dalam mana-mana genre......

Palong hati saya cukup teruja diselit kegembiraan yang membuncah sekiranya blog saya yang tidak seberapa ini mendapat sambutan dari rakan2 dan ‘follower’ sekalian…

Sekalung budi terima kasih diucapkan kepada rakan2 sekalian yang membantu saya dalam membina blog ini,memberi dorongan kepada saya untuk membuat blog ini, kepada sepupu saya juga yang tidak pernah penat memberi idea ke atas tulisan saya dan tidak lupa juga kepada bonda yang tercinta kerana memberi peluang saya ke CC untuk mengeposkan tulisan2 ini dan tulisan2 yang akan datang.

Diharap tunjuk ajar dan respon sering melawat lanjut ruangan blog ini...

Saya juga sentiasa bersedia menerima pendapat isi hati anda dan menerima sebarang kritikan yang membina….saya tidaklah mengharap keseriusan anda oleh kerana tulisan saya ini....


Bismillahhirahmannirrahim .....
first and forever I want to express gratitude to the gods because succesfully helped me build a blog ... as we know, IT is now in the era of information can only be obtained from the finger to it slit, so the reason is because I strive to obtain all the hidden between the slit .. because there may be important information there ....

Let us reflect on the current function of the blog ... politicians busy spreading his influence, Star Celebrities busy with his career, journalist with the news fast, agile Paparazi warm with gossip and millions more people use this space to spread the misconduct act that occurred and the this people views their expressed respectively and they are all called bloger.... Blogers role is very important in the current electronic media that turn a road alternative for some people as their main source of information ... Some blog dealt with the warm and often followed news has become a competitor to mass media today ...

Middle of confusion orientation described by the situation in this day make this space as a battlefield for some people ... let them curse like shooting with the M16, quickly find the target, planting mines to them like, once infected prey will explode., All this illustrates how horrible if misused this blog ... a person can lose his faith, the views of people can fall and their safety can be threatened ...... Therefore I call upon the partners, friends, and all the followers not to occasionally miss-use space and not take the full essence of the story because there is room here for the free ‘silence killer writing'....

By putting the Qur'an in front, let's flash to a laboratory to test the honesty of mind. What the function of the blog y’ll think abaout.. Will blog as a space feelings, find a friend space, writing space spread packed with news, information source space, a space full of entertainment, or discussion session space .... Think of a moment
Real it up to each individual to receive blog functionality in their use of ... .. To me this blog is my space to share something with all partners and all my freinds and also to the followers that i can expressed my views about my sensitivity of an issue and something that I pass. Hoped that the work shown is suitable for all and not stuck in any genre ......

My little tiny heart quite excited inserted joy that upset if my blog as well received from all our friends, and followers .....
‘Sekalung Budi ‘ spoken to thank all our friends who helped me in building this blog, giving encouragement to me to make this blog, and do not forget also to my beloved mother for giving me the opportunity to hang out at CC for posting this work and for next work too..haha
I’m very expected response and tutoring space more often visited this blog ...
I also always ready to accept any opinion of your hearts and accept any constructive criticism .... I do not expect your seriousness because I’m ‘talking’ here ...
Please..it just only the begining.......


Akhir kata dengan lafaz

Bismillahhirrahmannirrahim

Saya merasmikan blog ini…

Hurray…..tepuk la ckit…

Assalamualaikum……bye2