Monday, September 1, 2014

He knew that now, and he would give anything to go back to that moment.
They moment where they first met.
Before anything went wrong.
Before he didn't show up for her when she needed him most. 
Before he understood that being there for somebody when it's most difficult is really all that relationships are.
Before somebody stole her heart from him and for the worst nightmare,which is his homies did it.
He knew that now and he was so sorry for what he had done. 
But he also realized that in that moment, 
he wasn't afraid, because he thought she wasn't the one. 
He was absolutely terrified, because he knew she was. 
and that, that the feeling make he wasn't able to confess her during those 3 years.
And if she could give him just one more chance, just one more chance.
She knew where to find him.



Sunday, July 15, 2012

Be Calm

Dah lame aq xupdate blog nie kan,haha. Lately sangat busy la lagi2 biler sem baru jer bermula. Lagu nie best, agak cool, and sesuai untuk orang yang tengah banyak bersabar.






As I walk through the streets of my new city
my back feeling much better, I suppose
I've reclaimed the use of my imagination
for better or for worse, I've yet to know
but I always knew you'd be the one to understand me,
I guess that's why it took so long to get things right.
Suddenly I'm lost
On my street
On my block

Oh why, Oh why
Oh why haven't you been there for me?
Can't you see, I'm losing my mind this time?
This time it's for real, I can see

The tops of trees are turning red
The beggars near bodegas grin at me
I think they want something
I close my eyes, I tell myself to breathe

and be calm.
Be calm.
I know you feel like you are breaking down.
I know that it gets so hard sometimes.
Be calm.

I'm scared that everyone is out to get me.
"These days before you speak to me you pause."
"I always see you looking out your window."
"After all, you lost your band, you left your mom."
Now every single crack, every penny that I pass,
says I should either leave or pick it up
But with every single buck I've made
I'm saddled with bad luck that came

the moment I was baptized 
or when I found out one day I'm gonna die
if only I could find my people or my place in life
a when they come a'carolin'
so loud, so bright, the theremin
will lead us to a chorus
where we'll all rejoice and sing a song that goes:

Oh be calm.
Be calm.
I know you feel like you are breaking down.
I know that it gets so hard sometimes,
Be calm.
Take it from me, I've been there a thousand times.
You hate your pulse because it thinks you're still alive
and everything's wrong
It just gets so hard sometimes
Be calm.

I don't remember much that night,
Just walking, thinking fondly of you
Thinking how the worst is yet to come
When from that street corner came a song
And I can't remember the man,
The panhandler or his melody.
The words exchanged had far exceeded any change I'd given thee.

Dah lame aq xupdate blog nie kan,haha. Lately sangat busy la lagi2 biler sem baru jer bermula. Lagu nie best, agak cool, and sesuai untuk orang yang tengah bersabar. :D


Title: Be Calm
Artist: Fun

Tuesday, May 15, 2012

Futsal Again

12 Mei aq berfutsal lg. Kali nie ngn bdak2 asis lak, tournament utk alumni skolah aq. Kirenye lawan ngn batch2 laen la. Alhamdulillah finalist, tpi dapat no 2 jer. Final paling sengit. 6-6. hahaha. Bezz jumper mmber2 yg ade dah 2 tahun xjumper. So kalu ade even lg jgn segan2 la ajak aq k :D

Tuesday, May 8, 2012

Under New Management


Haha, cerita lame yg baru aq tgok,  :D cerita nie mengisahkan bagaimana seorang "perfect guy" yang mengambil alih satu pertubuhan gengster "La Cosa Nostra". Robert Monte mendapat amanat daripada p.ciknye Uncle V, untuk membersih segala rekod2 buruk dalam persatuan gengster itu, dengan menukarkan modus operandi sebagai ejen hartanah. Dengan label V.I.P mereka menjalan bisnes mereka secara sah, membayar cukai tertunggak dan turut menukar penampilan mereka. Dalam masa yang sama seorang agen FBI yang cantik, Julie Camp bekerja keras dalam membina dakwaan untuk membanteras pertubuhan gengster ini dalam usaha mendapat promote untuk kenaekan pangkat beliau. Di dalam kekalutan itu, mereka mendapati diri mereka tertarik satu sama laen. Adakah mereka akan jatuh cinta? Dapat x Robert menunaikan amanat yg p.cik die berikan? Kene tengok, hahahahaha

Friday, May 4, 2012

Lagu tenang

video

Die nie, aq xtaw name die, tpi accnt youtube die lonlonjp. Bnyak lagu die bezz2 n nie salah satunye.. :D

Sunday, April 22, 2012

Kenali Diri


"Dalam diri kita ada dia
Dalam dia ada diri kita"


Itu adalah pesanan dari seseorang, pesanan yg buat terfikir lama, apa yg org nie cuba ckp kan kat aq.
Bila dgr mcm teka teki pun ada kan. Pening jugak memikir.

Selang beberapa hari, di port memancing yg sama, aq jumpe lagi org tu, aq tnya apa yg die cube maksudkan dgn ungkapan di atas. Die ckp..

”Dalam diri kita ada suatu mnde yg sentiasa brbisik tyme nk wat mnde baek ke jahat ke, ’eh jgn la wat mnde tu.... boleh ke aq wat cmnie... rugi kalau kau xwat...’ jauh dari sudut hati kau akan dgr kata2 yg sentiasa membuatkan kau keliru.

”Tapi dalam kata2 yg membisik tu, yg membuat keputusan itu adalah diri kao jugak, sejauh mana kau terpedaya dgn kata2 membisik, sume ditentukan dgn tahap iman kau.
jadi, kenali lah diri kau dengan sebenar2nya”

Jadi masih tertanya-tanya apa itu dia’?

*bila memancing ngn org2 tua nie, bnyak mnde gak aq blaja.

Tuesday, April 10, 2012

Memancing.

Jika kamu memancing
ikan…. setelah ikan itu terlekat
dimata kail hendaklah kamu
mengambil terus ikan itu….
janganlah sesekali kamu
... lepaskan ia semula ke dalam air
begitu sahaja…. kerana ia akan
sakit oleh kerana bisanya
ketajaman mata kail mu dan
mungkin akan menderita selagi
ia masih hidup.Begitulah juga
setelah kamu memberi banyak
pengharapan kepada
seseorang… setelah ia mula
menyayangimu hendaklah kamu
menjaga hatinya…. janganlah
sesekali kamu terus
meninggalkannya begitu sahaja….
kerana dia akan terluka oleh
kenangan bersamamu dan
mungkin tidak dapat melupakan
segalanya selagi dia
mengingatimu….