Sunday, July 15, 2012

Be Calm

Dah lame aq xupdate blog nie kan,haha. Lately sangat busy la lagi2 biler sem baru jer bermula. Lagu nie best, agak cool, and sesuai untuk orang yang tengah banyak bersabar.






As I walk through the streets of my new city
my back feeling much better, I suppose
I've reclaimed the use of my imagination
for better or for worse, I've yet to know
but I always knew you'd be the one to understand me,
I guess that's why it took so long to get things right.
Suddenly I'm lost
On my street
On my block

Oh why, Oh why
Oh why haven't you been there for me?
Can't you see, I'm losing my mind this time?
This time it's for real, I can see

The tops of trees are turning red
The beggars near bodegas grin at me
I think they want something
I close my eyes, I tell myself to breathe

and be calm.
Be calm.
I know you feel like you are breaking down.
I know that it gets so hard sometimes.
Be calm.

I'm scared that everyone is out to get me.
"These days before you speak to me you pause."
"I always see you looking out your window."
"After all, you lost your band, you left your mom."
Now every single crack, every penny that I pass,
says I should either leave or pick it up
But with every single buck I've made
I'm saddled with bad luck that came

the moment I was baptized 
or when I found out one day I'm gonna die
if only I could find my people or my place in life
a when they come a'carolin'
so loud, so bright, the theremin
will lead us to a chorus
where we'll all rejoice and sing a song that goes:

Oh be calm.
Be calm.
I know you feel like you are breaking down.
I know that it gets so hard sometimes,
Be calm.
Take it from me, I've been there a thousand times.
You hate your pulse because it thinks you're still alive
and everything's wrong
It just gets so hard sometimes
Be calm.

I don't remember much that night,
Just walking, thinking fondly of you
Thinking how the worst is yet to come
When from that street corner came a song
And I can't remember the man,
The panhandler or his melody.
The words exchanged had far exceeded any change I'd given thee.

Dah lame aq xupdate blog nie kan,haha. Lately sangat busy la lagi2 biler sem baru jer bermula. Lagu nie best, agak cool, and sesuai untuk orang yang tengah bersabar. :D


Title: Be Calm
Artist: Fun

Tuesday, May 15, 2012

Futsal Again

12 Mei aq berfutsal lg. Kali nie ngn bdak2 asis lak, tournament utk alumni skolah aq. Kirenye lawan ngn batch2 laen la. Alhamdulillah finalist, tpi dapat no 2 jer. Final paling sengit. 6-6. hahaha. Bezz jumper mmber2 yg ade dah 2 tahun xjumper. So kalu ade even lg jgn segan2 la ajak aq k :D

Tuesday, May 8, 2012

Under New Management


Haha, cerita lame yg baru aq tgok,  :D cerita nie mengisahkan bagaimana seorang "perfect guy" yang mengambil alih satu pertubuhan gengster "La Cosa Nostra". Robert Monte mendapat amanat daripada p.ciknye Uncle V, untuk membersih segala rekod2 buruk dalam persatuan gengster itu, dengan menukarkan modus operandi sebagai ejen hartanah. Dengan label V.I.P mereka menjalan bisnes mereka secara sah, membayar cukai tertunggak dan turut menukar penampilan mereka. Dalam masa yang sama seorang agen FBI yang cantik, Julie Camp bekerja keras dalam membina dakwaan untuk membanteras pertubuhan gengster ini dalam usaha mendapat promote untuk kenaekan pangkat beliau. Di dalam kekalutan itu, mereka mendapati diri mereka tertarik satu sama laen. Adakah mereka akan jatuh cinta? Dapat x Robert menunaikan amanat yg p.cik die berikan? Kene tengok, hahahahaha

Friday, May 4, 2012

Lagu tenang

video

Die nie, aq xtaw name die, tpi accnt youtube die lonlonjp. Bnyak lagu die bezz2 n nie salah satunye.. :D

Sunday, April 22, 2012

Kenali Diri


"Dalam diri kita ada dia
Dalam dia ada diri kita"


Itu adalah pesanan dari seseorang, pesanan yg buat terfikir lama, apa yg org nie cuba ckp kan kat aq.
Bila dgr mcm teka teki pun ada kan. Pening jugak memikir.

Selang beberapa hari, di port memancing yg sama, aq jumpe lagi org tu, aq tnya apa yg die cube maksudkan dgn ungkapan di atas. Die ckp..

”Dalam diri kita ada suatu mnde yg sentiasa brbisik tyme nk wat mnde baek ke jahat ke, ’eh jgn la wat mnde tu.... boleh ke aq wat cmnie... rugi kalau kau xwat...’ jauh dari sudut hati kau akan dgr kata2 yg sentiasa membuatkan kau keliru.

”Tapi dalam kata2 yg membisik tu, yg membuat keputusan itu adalah diri kao jugak, sejauh mana kau terpedaya dgn kata2 membisik, sume ditentukan dgn tahap iman kau.
jadi, kenali lah diri kau dengan sebenar2nya”

Jadi masih tertanya-tanya apa itu dia’?

*bila memancing ngn org2 tua nie, bnyak mnde gak aq blaja.

Tuesday, April 10, 2012

Memancing.

Jika kamu memancing
ikan…. setelah ikan itu terlekat
dimata kail hendaklah kamu
mengambil terus ikan itu….
janganlah sesekali kamu
... lepaskan ia semula ke dalam air
begitu sahaja…. kerana ia akan
sakit oleh kerana bisanya
ketajaman mata kail mu dan
mungkin akan menderita selagi
ia masih hidup.Begitulah juga
setelah kamu memberi banyak
pengharapan kepada
seseorang… setelah ia mula
menyayangimu hendaklah kamu
menjaga hatinya…. janganlah
sesekali kamu terus
meninggalkannya begitu sahaja….
kerana dia akan terluka oleh
kenangan bersamamu dan
mungkin tidak dapat melupakan
segalanya selagi dia
mengingatimu….

Wednesday, March 28, 2012

At last.

Wish me a very very Luck for this CHEM 256 in the Final Exam.


*last paper finally arrive...huhu

Sunday, March 25, 2012

Be nice with me PHYSICS

Wish me Luck for PHY 210 in this Final Exam

*mdm Mardiah,saya baek kan dalam kelas :D

Friday, March 23, 2012

Untitle.

Little brook in the woods, You've been lost in the snow,
Your face does not sparkle, an ice beard you grow.
Deep under white, Your sweet grace you will bring,
By the roots of the twin tree, You're dreaming spring.

Little brook in the woods, Among the pines you flow
A race toward the ocean, to the sunset you go.
The little leaf boat you carry windward with your dance,
To join the vast seascape with happy dreams of chance..

by
Alcatraz


*nice poem i got from yahoo..

Thursday, March 22, 2012

Exam lg.

Wish me Luck for the final BIO 150 Today.

Monday, March 19, 2012

Exam...

Wish me Luck for Mate 183 exam today

Sunday, March 18, 2012

Tensennyer.

Bler bdak2 bilik nie bising smpi cmnie skali la aq kne wat bagi mendapat fokus dalam study aq.
.
.
.
.
.
.
.
.



*esk dah la test mate, risau gler dowh....harap2 xrepeat. Amin...

Friday, March 16, 2012

Berhabuk..

Fuhh...fuhhh, Mornin' everybody, akhirnya terbuka jugak hati aq nk menulis blog setelah sekian lame dibiarkan berhabuk haha. Rase malas tu sentiasa ada, dah xbersemanagat macam dulu dah, ape2 pun chill ea.Mari dengar si macho berbicara :]

what a morning without cup of cofee, nice..

roomate2 masih tidur.

Walaupun dah lame tinggalkan blog nie tpi aq still lg xde idea nk tulih ape ea.Mood exam jer nie.Bangun pagi nk study tapi lekat kat lappy nie pulak,hehe. Jgn marah bonda, td bonda baru call kejut suh study aq pulak merewang ke cnie. :O Sekejap je bonda ea :D

Sem nie agak sekejap je rase berlalu. Walaupun belajar makin susah tpi input yg masuk lebih sedikit dari sem lepas. I dont know why. Maybe sebab sem nie aq lebih bersahaja in study kot and bnyak jgak kelas aq absent than last sem,haha. Btw aq still lg dapat perform dalam quiz n test, xde lah hebat sangat tapi boleh la cukup2 makan.

Jadual this sem jgak agak pack la. Xleh nk bngun lewat sangat tapi alhamdulillah still xde klas malam, itu yg aq suke dan sem nie jgak aq dapat belajar dengan lec. baru yg happening, punctual, chill, hot n bnyak lg lah. Paling bezz sem nie masuk klas bio sbb Miss Aina la kan. Paling aq tensen masuk klas bell sebab mdm Roselina, bdak2 nie ckp die nie mama aq dah sbb die dah mark aq awal2 huhh. pressure di situ ye.

Jadual exam aq pack jgak kot, tgok lah kat bawah. Mostly selang 2hari je dah la lmbt habes orang laen sume habes awal. haha

Jadual exam part 2 Dip sains.


Semalam baru je habes exam Bell 260. Agak tought la bell sem nie, final die pun leh tahan susah gak la. Lame gak termenung dalam DSG semalam. Dengan sejuk glernye puas menggigil menyiap kata2 terakhir nukilan aq. Btw alhamdulillah aq dapat buat yang terbaek.( xcayer gler essay aq 588 words, not bad frodo)

End of the day,


*Harinie exam CTU151, wish me luck ok. nxt post kte gossip2 ea, hahaha